round

RIDASCREEN® FAST Soya

soyaSoja är en allergen och måste enligt lagen märkas som ingrediens om det används i livsmedel. Sojaföroreningar måste också förhindras under livsmedelsproduktion. Mätningar av soja är därför mycket viktig för många livsmedelsföretag.

FOOD DIAGNOSTICS lansera nu en ny sandwich-ELISA RIDASCREEN® FAST Soja för att detektera de typiska allergena sojaproteiner inte bara i obehandlad mat men också i uppvärmda prover. ELISA-antikroppen är specifik för denaturiserade sojaproteiner från rå soja, mjöl, proteinkoncentrat och andra sojaprodukter. Testningen av sojaproteinisolat och hydrolysat rekommenderas med begränsningar.

RIDASCREEN® FAST Soja
  • Upptäcker olika relevanta sojaproteiner som ß-konglycinin (Gly M5), glycinin (Gly M6), Kunitz sojaböntrypsininhibitor

  • Sojaspår kan undersökas säkert också i starkt uppvärmda prover (t.ex. korv, varor bageri, soppor, såser, margarin, glass, drycker), men hydrolyserade och fermenterade prov inte kan bestämmas tillräckligt med den beskrivna sandwich-ELISA-system, för ytterligare information hänvisas till valideringsrapporten

  • Detektionsgräns (LOD): 0,31 mg / kg (ppm) sojaprotein

  • Kvantifieringsgränsen (LOQ): 2,5 mg / kg (ppm) sojaprotein

  • Korsreaktivitet: 0,0017% bönor och 0,0003% vanlig tara men inte mot jordnötter, linser, ärter, lupin

  • Test Längd: 30 minuter

  • Exempel resultat mätt med RIDASCREEN® FAST Soja (R7102):
    - Våfflor, bakverk (soja förklarade på förpackningen): 5946 mg / kg sojaprotein

    - Nudlar mellanmål (soja förklarade på förpackningen): 7,1 mg / kg sojaprotein
    - Sojasås (fermenterat): <2,5 mg / kg sojaprotein

Mer information

För mer information om produkten kontakta oss.

ridascreen fast elisa

RIDASCREEN ® FAST Soya

Informationsblad