round

Allergener - snabbmetoder för allergenanalyser

allergentest allergenanalyser

Allergener är ämnen, som även i små mängder, orsakar allergiska reaktioner och kan i värsta fall vara livshotande. Livsmedelsallergener är t.ex. proteiner som tas in via matsmältningssystemet. Allergener som är särskilt problematiska är de gömda i slutprodukter eller de som uppstår på grund av oavsiktlig kontaminering under lagring eller tillverkning.

För att skydda konsumenter måste tillverkaren enligt EU-riktlinje (2003/89/EG) märka produkter med alla ingredienser som kan orsaka en allergisk reaktion. Bilaga III till dessa riktlinjer innehåller en förteckning över livsmedelsingredienser klassificerade som möjliga allergener eller möjligen intoleranta, t.ex. jordnötter, hasselnötter, ägg, gluten / gliadin, mandel, soja, sulfit, mjölk och laktos.

Allergen test

Vi har en lång rad allergen test för de flesta livsmedelsrelaterade allergener på EU’s lista, från enkla lateralflow-stickor till tidsbesparande ELISA metoder och superkänsliga PCR kit. Vi representerar följande välkända varugrupper:

Vi hjälper er att välja analysmetod utifrån önskade krav på målområde, precision, tid och förutsättningar i er verksamhet. Det innebär att ni kan genomföra en effektiv allergenkontroll i ert kök, i er livsmedelsproduktion eller i ert laboraturium.

“Det som föder oss, är för andra gift” – Titus Lucretius Carus (99-55 f.Kr)