Ägg
Ägg förekommer i många råa eller värmebehandlade livsmedelsprodukter. Eftersom ägg kan inducera allergiska reaktioner skall ägg, enligt EU-direktiv (003/89/EG 10:e Nomber 2003), deklareras på alla prodkter.
Vi erbjuder flera testmetoder för kontroll av ägg.
bioavid Lateral Flow Egg
Lateralflow-tester:
-
kvalitativ testmetod för omgivningsprover
och livsmedel, -
känslig, detektionsgräns 10 µg torkat prov på ytor
och 1 ppm (mg/kg) i livsmedel, -
snabb, endast 10 minuters inkubation.
RIDASCREEN®FAST Ei / Egg Protein
ELISA-kit:
-
kvantitativ analysmetod för ägg i livsmedel t.ex. nudlar, korv, salladsdressing, bakmixer för kakor och bröd, glass, vin mm.
-
känsligt, detektionsgräns 0,27 ppm (mg/kg) helt äggpulver NIST RM 8445 (motsvarar 0,07 ppm äggviteprotein),
-
inga kända korsreaktioner med rå/värmebehandlad kyckling, kalkon, höna, fläskkött eller nötött,
-
metoden är kalibrerad mot NIST RM 8445 helt äggpulver för ELISA,
-
snabb, 30 minuters inkubation.