round

Ägg

agg

Ägg förekommer i många råa eller värmebehandlade livsmedelsprodukter. Eftersom ägg kan inducera allergiska reaktioner skall ägg, enligt EU-direktiv (003/89/EG 10:e Nomber 2003), deklareras på alla prodkter.

Vi erbjuder flera testmetoder för kontroll av ägg.

bioavid Lateral Flow Egg

Lateralflow-tester:

  • kvalitativ testmetod för omgivningsprover 
    och livsmedel,

  • känslig, detektionsgräns 10 µg torkat prov på ytor 
    och 1 ppm (mg/kg) i livsmedel,

  • snabb, endast 10 minuters inkubation.

RIDASCREEN®FAST Ei / Egg Protein

ELISA-kit:

  • kvantitativ analysmetod för ägg i livsmedel t.ex. nudlar, korv, salladsdressing, bakmixer för kakor och bröd, glass, vin mm.

  • känsligt, detektionsgräns 0,27 ppm (mg/kg) helt äggpulver NIST RM 8445 (motsvarar 0,07 ppm äggviteprotein), 

  • inga kända korsreaktioner med rå/värmebehandlad kyckling, kalkon, höna, fläskkött eller nötött,

  • metoden är kalibrerad mot NIST RM 8445 helt äggpulver för ELISA,  

  • snabb, 30 minuters inkubation.