round

Jordnöt

snabbanalys jordnötter

Under senare år har allergierna mot jordnötter ökat, även hos små barn. Svåra och livshotande reaktioner har observerats bland individer med jordnötsallergi. Jordnötter förekommer i en mängd livsmedel, t.ex. choklad, bakverk, glass, fyllningar, bröd, pesto, snacks mm, som konsumenter skall upplysas om via ingrediensförteckning. Proteinrester kan följa med oavsiktligt i livsmedelsproduktion, varför det även är viktigt med god processkontroll.

FOOD DIAGNOSTICS erbjuder olika testmetoder för att snabbt och effektivt kontrollera jordnöt i produktionslinjer och i livsmedel.

bioavid Lateral Flow Peanut

Lateral flow tester:

  • kvalitativ testmetod för omgivningsprover  och livsmedel,

  • känslig, detektionsgräns 10 µg torkat prov på ytor och 5 ppm (mg/kg) i livsmedel,

  • snabb, endast 10 minuters inkubation.

RIDA®QUICK Peanut

Lateral flow tester:

  • kvalitativ analys av jordnöt,

  • känsligt, detektionsgräns 5 ppm (mg/kg),

  • snabb, endast 10 minuters inkubation.

RIDASCREEN®FAST Peanut

ELISA-kit:

  • kvantitativ analysmetod för analys av jordnöt i livsmedel,

  • känslig, detektionsgräns 1,5 ppm (mg/kg),

  • snabb, 30 minuters inkubation,

  • AOAC-RI validerad för frukostflingor, kakor, glass, mjölkchoklad.

SureFood® ALLERGEN Peanut

PCR-teknik:

  • kvalitativ analys av jordnöts DNA,

  • känsligt, ≤ 5 DNA-kopior / 10 ppm beroende på provmatris, processbehandling, DNA-beredning, DNA-innehåll.