Hasselnöt
Hasselnötter förekommer som ingrediens eller kontaminering i olika livsmedelsprodukter. Enligt EU directive (2007/68/EG from 27th November 2007) skall hasselnötter deklareras på livsmedelsprodukter eftersom det kan inducera allergiska reaktioner.
Vi har flera analysmetoder som täcker in olika behov för snabb och effektiv kontroll av hasselnöt.
bioavid Lateral Flow Hazelnut
Lateral flow tester:
-
kvalitativ testmetod för omgivningsprover
och livsmedel, -
känslig, detektionsgräns 10 µg torkat prov på ytor
och 5 ppm (mg/kg) i livsmedel, -
snabb, endast 10 minuters inkubation.
RIDA®QUICK Hazelnut
Lateral flow tester:
-
immunochromatografisk metod för hasselnötter
och hasselnötsrester i livsmedel som spannmålsprodukter, bakade produkter, glass, choklad, -
semikvantitativt test med visuell avläsning
-
känsligt, detektionsgräns 5 ppm (mg/kg)
-
snabb, endast 10 minuters inkubation.
RIDASCREEN®FAST Hazelnut
ELISA-kit:
-
kvantitativ analysmetod för hasselnöt och rester därav i livsmedel som spannmålsprodukter, bakade produkter,
glass och choklad, -
mycket känslig, detektionsgräns 1,5 ppm (mg/kg)
-
validerad för mörk choklad av tyska BVL (Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit,
§35 method LMBG), -
kalibrerad mot chokladprover i tyska ringstudier.
SureFood® ALLERGEN Hazelnut
PCR-teknik:
-
kvalitativ analysmetod för detektion av DNA från hasselnöt,
-
känsligt, ≤ 5 DNA-kopior / 5 ppm beroende på provmatris, processbehandling, DNA-beredning, DNA-innehåll.