Mjölk
Mjölk och mjölkprodukter förekommer ofta som tillsatser eller som restämnen i mat och dryck. Enligt EU direktiv 2003/89/EG skall mjölk deklareras på alla ingrediensförteckningar.
Mjölk innehåller en mängd olika proteiner och flera av dessa är allergena. Komjölk innehåller ca 3.2% protein, varav ca 10% är Beta-Lactoglubulin och 80% kasein. Beta-Lactoglobulin är en av de allvarligaste allergenerna för spädbarn, medan kasein är mer betydelsefull för allergiker vid vuxen ålder. FOOD DIAGNOSTICS kan erbjuda specifika analyser för både Beta-Lactoglobulin och Kasein.
Vi har följande analysmetoder för effektiv kontroll av mjölkprotein.
Lateral Flow Milk
Lateralflow-tester:
-
kvalitativ testmetod för omgivningsprover och livsmedel,
-
känslig, detektionsgräns 10 µg torkat prov på ytor
och 1 ppm (mg/kg) i livsmedel, -
snabb, endast 10 minuters inkubation.
RIDASCREEN®FAST Milk
ELISA-kit:
-
kvantitativ analys av mjölprotein i livsmedel med innehåll av
vassle, mjölk, mjölkpulver, korv, glass, choklad,
bakade produkter, kakor, brödmixer, soppor, såser,
dressingar, drycker som juice, vin, öl, -
känslig, detektionsgräns 0,7 ppm (mg/kg) mjölkprotein,
-
snabb, 30 minuters inkubation.