round

Mjölk

allergenanalys mjölk

Mjölk och mjölkprodukter förekommer ofta som tillsatser eller som restämnen i mat och dryck. Enligt EU direktiv 2003/89/EG skall mjölk deklareras på alla ingrediensförteckningar.

Mjölk innehåller en mängd olika proteiner och flera av dessa är allergena. Komjölk innehåller ca 3.2% protein, varav ca 10% är Beta-Lactoglubulin och 80% kasein. Beta-Lactoglobulin är en av de allvarligaste allergenerna för spädbarn, medan kasein är mer betydelsefull för allergiker vid vuxen ålder. FOOD DIAGNOSTICS kan erbjuda specifika analyser för både Beta-Lactoglobulin och Kasein.

Vi har följande analysmetoder för effektiv kontroll av mjölkprotein.

Lateral Flow Milk

Lateralflow-tester:

  • kvalitativ testmetod för omgivningsprover  och livsmedel,

  • känslig, detektionsgräns 10 µg torkat prov på ytor 
    och 1 ppm (mg/kg) i livsmedel,

  • snabb, endast 10 minuters inkubation.

RIDASCREEN®FAST Milk

ELISA-kit:

  • kvantitativ analys av mjölprotein i livsmedel med innehåll av
    vassle, mjölk, mjölkpulver, korv, glass, choklad,
    bakade produkter, kakor, brödmixer, soppor, såser,
    dressingar, drycker som juice, vin, öl,

  • känslig, detektionsgräns 0,7 ppm (mg/kg) mjölkprotein,

  • snabb, 30 minuters inkubation.