Mandel
Mandel är en av de mest populära nötterna världen över och finns i många livsmedel. Bara ett par milligram mandel kan räcka för att allergiska personer utvecklar symtom från hudreaktioner till anafylaktisk chock. Eftersom det inte finns botemedel för mandelallergi är det extremt viktigt för allergiker att undvika mandel. Mandel skall redovisas på innehållsförteckningen i livsmedelsprodukter.
FOOD DIAGNOSTIC erbjuder flera effektiva metoder för kontroll av mandel i livsmedel och i produktionsmiljö.
bioavid Lateral Flow Almond
Lateralflow-tester:
-
kvalitativ testmetod för omgivningsprover och livsmedel,
-
känslig, detektionsgräns 10 µg torkat prov på ytor
och 1 ppm (mg/kg) i livsmedel, -
snabb, endast 10 minuters inkubation.
RIDASCREEN®FAST Mandel / Almond
ELISA-kit:
-
kvantitativ analysmetod för analys av mandel i livsmedel,
-
känslig, detektionsgräns 1,7 ppm (mg/kg),
-
snabb, 30 minuters inkubation.
SureFood® ALLERGEN Almond
PCR-teknik:
-
kvalitativ analysmetod för mandel DNA,
-
känslig, detektionsgräns < 5 DNA kopior / 10 ppm (mg/kg) beroende på provmatris, processbehandling, DNA-beredning, DNA-innehåll.