round

Skaldjur

skaldjur, allergi

Skaldjur kan framkalla allergi och skall deklareras på livsmedelsprodukter enligt EU direktiv (2006/142/EC).

Vi har flera analysmetoder för kontroll av skaldjur.

bioavid Lateral Flow Crustacean

Lateral flow test:

  • kvalitativ testmetod för omgivningsprover  och livsmedel,

  • känslig, detektionsgräns 10 µg torkat prov på ytor 
    och 1 ppm (mg/kg) i livsmedel,

  • snabb, endast 10 minuters inkubation.

SureFood® ALLERGEN Crustaceans

PCR-teknik:

  • kvalitativ analys av DNA från räkor, kräftor, krabba, hummer

  • känslig, 5 DNA-kopior / 10 ppm beroende på provmatris,
    processbehandling, DNA-beredning, DNA-innehåll.

RIDASCREEN®FAST Crustacean

Sandwich ELISA:

  • kvantitativ analys av kräftdjursprotein (e.g. tropomyosin)

  • kvantifikationsgräns 0.5 ppm

  • känslig, detektionsgräns 0.172 ppm

  • specifik för kräftdjursprotein