Skaldjur
Skaldjur kan framkalla allergi och skall deklareras på livsmedelsprodukter enligt EU direktiv (2006/142/EC).
Vi har flera analysmetoder för kontroll av skaldjur.
bioavid Lateral Flow Crustacean
Lateral flow test:
-
kvalitativ testmetod för omgivningsprover och livsmedel,
-
känslig, detektionsgräns 10 µg torkat prov på ytor
och 1 ppm (mg/kg) i livsmedel, -
snabb, endast 10 minuters inkubation.
SureFood® ALLERGEN Crustaceans
PCR-teknik:
-
kvalitativ analys av DNA från räkor, kräftor, krabba, hummer
-
känslig, 5 DNA-kopior / 10 ppm beroende på provmatris,
processbehandling, DNA-beredning, DNA-innehåll.
RIDASCREEN®FAST Crustacean
Sandwich ELISA:
-
kvantitativ analys av kräftdjursprotein (e.g. tropomyosin)
-
kvantifikationsgräns 0.5 ppm
-
känslig, detektionsgräns 0.172 ppm
-
specifik för kräftdjursprotein