Bacillus
Bacillus cereus är en bakterie i form av sporer som finns i jorddamm och är överallt förekommande i vår omgivning bl.a. på våra livsmedel. Sporerna tål både värme och torka. Bakterier kan bl.a. utvecklas i kött- och grönsaksrätter, vaniljsås och risrätter. Bakterierna utvecklas i mat som inte kylts ner tillräckligt snabbt och sedan fått stå i värme för länge, med andra ord undviker man att bli sjuk genom att snabbt kyla ner mat som inte skall ätas genast och sedan förvara den i kylskåp. Symtomen är magsmärtor, kräkning och diarré i varierande grad.
Produkter
I Sverige tillämpas en nogrann kontroll av Bacillus cereus i livsmedel för att skydda konsumenterna. FOOD DIAGNOSTICS erbjuder följande lösningar för Bacillus cereus kontrollen:
Produkt namn: |
||
Metod: |
Valideringar: |
Relaterade produkter: |
Chromogen media |
Nordval AOAC-RI |
|