Salmonella
Salmonella hör till de vanligaste av de mikroorganismer som orsakar matförgiftningar och har en omfattande utbredning i alla länder. Livsmedel som särskilt kan överföra Salmonella är fågelkött, griskött, ägg, mjölk och kryddor som inte genomgått en bakteriedödande behandling. Även vatten som förorenats med avföring och grönsaker som vattnats med förorenat vatten kan föra smittan vidare.
Produkter
I Sverige tillämpas en nogrann kontroll av Salmonella i djurbesättningar och i livsmedel för att skydda konsumenterna. FOOD DIAGNOSTICS erbjuder följande lösningar för Salmonella-kontroll:
Produktnamn: |
||
Metod: |
Valideringar: |
Relaterade produkter: |
Realtids-PCR |
AFNOR AOAC-RI NordVal |
Produktnamn: |
||
Metod: |
Valideringar: |
Relaterade produkter: |
Chromogen media |
AFNOR AOAC-RI |
RAPID’ Salmonella, torkat medium |