Stafylokocker
Stafylokocker, främst staphylococcus aureus eller den gula stafylokocken, finns både hos människor och varmblodiga djur. Hos människor finns bakterien ofta på huden, i näsa och öron. Livsmedel kan förorenas genom att de hanteras med förorenade händer. Om bakterierna tillåts växa till i antal kan den bilda värmestabila toxiner. Detta kan innebära att även om kontaminerade produkter upphettas så är toxinerna aktiva och kan orsaka sjukdom.
Produkter
I Sverige tillämpas en nogrann kontroll av Stafylokocker i livsmedel för att skydda konsumenterna. FOOD DIAGNOSTICS erbjuder följande lösningar för Stafylokocker kontrollen:
Produkt namn: |
||
Metod: |
Valideringar: |
Relaterade produkter: |
Chromogen media |
AFNOR AOAC-RI |
RAPID’ Staph, torkat medium |
Produkt namn: |
||
Metod: |
Valideringar: |
Relaterade produkter: |
Chromogen media |
Nordval AOAC-RI |
|